Ervaringen

I can give you nothing
that has not already
its origin in yourself

I can throw open
no picture gallery
but your own

I can help to make
your own world visible
that is all

Hermann Hesse

Therapie is samenwerking. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn of haar eigen antwoorden heeft. Mijn bijdrage als therapeut is vanuit gelijkwaardigheid jou te ondersteunen bij het vinden van dat antwoord. Onderstaand hebben een aantal cliënten een impressie gegeven hoe zij de begeleiding hebben ervaren. Ik heb respect voor hun kracht om op onderzoek uit te gaan naar hun eigen antwoorden en ben hen zeer erkentelijk dat ik deze ervaringen mag delen.

Meer dan 25 jaar waren het de stress en het ‘constant aan staan’ waar ik vierentwintig uur per dag en zeven dagen in de week mee te maken had. Zodanig de signalen negerend dat het uiteindelijk leidde tot een breekpunt; letterlijk een uitval van lichaam en geest. In de opgemaakte rapportage hadden de psycholoog en psychiater opgemerkt: “Mogelijk heeft betrokkene baat bij craniosacraal therapie.”. Ik had er nog nooit van gehoord en ben de reguliere zorg in gegaan. Helaas brachten de twee sessies bij de psycholoog niet het herstel wat voor mij nodig was en ben ik op internet op zoek gegaan naar craniosacraal therapie. De website van Inez sprak mij zodanig aan dat ik voelde dat ik daar moest zijn. In het bijzonder ook door de ‘over mijzelf’ en de combinatie van therapiemogelijkheden. Een afspraak voor de intake was snel gemaakt en daarna startte de therapie. Door de persoonlijke betrokkenheid van Inez en het toepassen van verschillende therapieën, zoals cranio sacraal, traumabehandeling en EMDR, is het gelukt om het contact tussen lichaam en geest weer te herstellen. De lichamelijke klachten zijn duidelijk verminderd en de komende tijd zullen deze, door het blijven toepassen van het geleerde, verder gaan afnemen. Ik heb, tot grote tevredenheid, weer geleerd om de lichamelijke en geestelijke signalen serieus te nemen en daarnaar te handelen.

En… dit deden we samen! Een bijzonder sterk punt van Inez. Samen, met een lach en met een traan. Juist die samenwerking ‘dat ik er niet alleen voor stond’ hielp mij om het op de moeilijke momenten vol te houden. Vanzelfsprekend moet je het op de moeilijke momenten van het leven alleen doen, maar dat wil niet zeggen dat je er alleen voor staat.

Man, 48 jaar

Ik had wat klachten als niet slapen en nachtmerries en kwam bij Inez om hier mee aan de slag te gaan. Niet wetende dat er veel meer onderliggende dingen naar voren kwamen die al heel wat jaren zo waren en dacht dat dit bij mij hoorde.

Voor de trauma heb ik de EMDR therapie gehad die toch niet helemaal juist was merkte Inez goed op waardoor we overgingen in brainspotting wat voor mij DE therapie was.

Al met al zo’n 9 maanden 2 keer in de maand heeft zijn vruchten afgeworpen. En kan ik het weer helemaal zelf.

Inez is heel kundig in wat ze doet. Ze ziet meer dan je zelf dacht en stelt de juiste vragen waardoor je zelf achter je probleem komt en er wat mee kan doen. Dit allemaal met een lach en een traan.

Vrouw, 41 jaar

Inez heeft me geholpen met het voelen en aangeven van mijn grenzen en het beheersbaar maken van mijn paniekaanvallen waardoor ik weer normaal kan deel nemen aan het dagelijkse leven. Toen ik bij haar kwam zat ik voor de 3e keer in een korte tijd thuis met een burn-out en had dagelijks last van paniekaanvallen. In de cognitieve gedragstherapieën bij verschillende psychologen leerde ik vooral hoe ik een paniekaanval kon uitzitten maar het opgejaagde gevoel bleef. In de praktisch ingestoken gesprekken met Inez kwam ik er achter dat ik niet meer in contact stond met mijn gevoel en daardoor mijn lichaamssignalen verkeerd interpreteerde en over mijn grenzen liet lopen. Doordat er geen specifieke oorzaak aan te wijzen was adviseerde zij brainspotting, een wereld ging er voor mij open. Na een aantal sessies merkte ik al verschil, je maakt de zelfde situatie mee maar ervaart niet de fysieke onrust in je lichaam. Hierdoor is er weer ruimte om op je onderbuikgevoel te vertrouwen op het moment dat iemand over je grens dreigt te stappen.

Ik heb de gesprekken met Inez als professioneel, pragmatisch, humorvol en respectvol ervaren

Man, 36 jaar

Ik zat vast, korte lont en mijn gevoel was weg. Of het nu met corona te maken had of dat er andere zaken spelen, ik wist het even niet meer. Contact gezocht met Inez. Voelde meteen vertrouwd. Een plek waar je je hart lucht en op hetzelfde moment een spiegel voor gehouden krijgt. In de sessies heb ik geleerd dat je in iedere situatie nagaat wat het met mij doet (ik ben een pleaser). En ook hoe mensen verschillend kunnen reageren in bepaalde situaties. Door meer vanuit die ik-gedachte te denken en te handelen geeft dat mij rust. Niet meteen reageren vanuit de emotie. Alles opkroppen zet je in een freeze. Dat is ongezond heb ik nu ervaren en geleerd. Ook het denken in vooroordelen is nu voorbij. Te vermoeiend. Na drie sessies voelde en voel ik me weer krachtig in het leven staan.

Man 57

Het is moeilijk om in woorden te omschrijven wat ik heb geleerd en ervaren tijdens jouw sessies. Voor mij is de combinatie van voelen en ervaren in je lijf in combinatie met aansluitende theorie heel fijn. Het is geen standaard aanpak, je kijkt echt naar de persoon. Cranio sacraal heeft een hele nieuwe wereld voor mij geopend. Je bestaat uit zoveel lagen dat het voor mij heel fijn en veilig is om dit samen met jou te onderzoeken.

Jouw echtheid, kennis en eigen ervaring die ik ervaar maakt dat het voor mij een fijne plek om te komen en verder te ontdekken.

Vrouw, 27 jaar

Inez is a really kind and professional coach, I felt immediately comfortable with her. She has a creative approach in her way of coaching with insightful exercises. She is a good listener and gave me great tools to help me in my personal growth. Big plus: I was really grateful to find a coach that could speak english with me!

Vrouw, 27 jaar

Alweer enige tijd geleden kwam ik bij Inez terecht, mijn intentie destijds was vooral een “quick fix”. Ik had een aantal klachten die ik niet meer kon negeren en waar ik, het liefst zo snel mogelijk, vanaf wilde. Gaandeweg bleek echter dat er onder die klachten waar ik mee kwam nog meer verborgen lag. Door de lichaamsgerichte aanpak die ze hanteert, legt Inez haar vinger letterlijk en figuurlijk op de zere plek. Dit doet ze heel zorgvuldig en oprecht. Haar blik is vriendelijk, aandachtig en zonder oordeel. Inez heeft mij in de afgelopen periode geleerd en aangemoedigd om meer vanuit mijn lijf te voelen in plaats van alleen maar vanuit het hoofd te denken. Geleidelijk is het traject veranderd in een ‘langzame ontdekkingstocht’ waarin Inez mij met kennis, geduld en humor begeleidt.

Vrouw, 36 jaar

Ik ben nu een aantal maanden 1 a 2 keer per maand bij je geweest. Hiervoor heb ik al een aantal therapeuten gehad. Bij jou heb ik voor het eerst echt het gevoel dat ik open sta voor de therapie. Je luistert naar me, geeft me de tijd en begrijpt me ook als ik mijzelf niet eens begrijp. Ik vind het echt heel fijn om met je te praten en je kan mij dingen goed uitleggen en helder maken. Ik ben nog niet klaar maar je hebt me al een eind op weg geholpen, dank daarvoor.

Man, 44 jaar

Veiligheid en humor gecombineerd met professionele deskundigheid is hoe ik de begeleiding van Inez ervaar. Het is of er een diepere laag in mij langzaam wordt afgepeld. Soms kom je met alleen woorden of iets begrijpen niet verder, maar is er meer nodig en dat ervaar ik in de behandelingen en begeleiding van Inez. Ik leer minder na te denken, maar meer te voelen en ervaren, dit maakt dat ik dingen zeg en leer waarvan ik niet wist dat het zo was, maar heel waar zijn. Klinkt vaag, maar het gaat erom dat ik veel meer bij mijn gevoel kom en daardoor mezelf beter begrijp. Inez legt me geen woorden in de mond, ze vraagt en laat me voelen en ervaren welke blokkades er bij mij zitten. Hierdoor kom ik achter diepere emoties en gevoelens en kan ik beter begrijpen waarom ik reageer en doe zoals ik doe (deed). Ik begrijp mezelf beter. Niets gebeurt wat ik niet wil, het gaat op mijn eigen tempo. Het is een helend proces, heel waardevol. Ik raad het echt aan voor als je emotioneel vastzit en het je met alleen je verstand niet lukt om te veranderen, maar je dit wel wil.

Vrouw, 45 jaar

‘Na mijn ongeval ben ik voor herstel bij een fysiotherapeut en een psycholoog geweest. Helaas droeg dit niet helemaal bij aan mijn volledige herstel. Bij Inez heb ik door Cranio Sacraal therapie verbinding kunnen vinden in de lichamelijke klachten zowel als de mentale.’ ‘Wat ik prettig vind tijdens de sessies met Inez is dat ze op zoek gaat naar wat ik in het hier en nu nodig heb. Ze neemt de tijd voor me. Ik voel me altijd welkom. Haar manier van werken is totaal afgestemd op mijn hulp behoefte.’ ‘Bij Inez kan ik gebruik maken van verschillende therapie vormen afhankelijk van wat ik nodig heb. Ze is multidisciplinair en dat past efficiënter in mijn drukke leven en heeft meer effect.’

Vrouw, 35 jaar

Inez is voor mij een fantastische therapeut vanwege de combinatie van stevigheid, nuchterheid en humor met zachtheid en inlevingsvermogen. Via Inez leerde ik Cranio-sacraal therapie kennen; een zachte manier om veel los te maken in het lichaam, zowel fysiek als emotioneel en ook mentaal. Na veel ervaring te hebben opgedaan met lichaamsgerichte therapie, wilde ik op een aantal thema’s echt eens goed doorpakken. Eerder was ik altijd sceptisch over een ‘zachte’ aanpak maar mijn ervaring is, dat het voor mij – in deze fase van mijn leven – vele malen effectiever is om los te komen van bepaalde patronen en emoties. Inez begeleidt mij daarbij op een directe, confronterende, en tegelijkertijd ook liefdevolle en warme manier. Geen zweverigheid, geen gedoe maar echt effect.

Vrouw, 51 jaar

Je bent van harte welkom om een vraag te stellen of een afspraak te maken. Stuur daarvoor een berichtje naar info@inezwesterhof.nl