Ervaringen

I can give you nothing
that has not already
its origin in yourself

I can throw open
no picture gallery
but your own

I can help to make
your own world visible
that is all

Hermann Hesse

Therapie is samenwerking. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn of haar eigen antwoorden heeft. Mijn bijdrage als therapeut is vanuit gelijkwaardigheid jou te ondersteunen bij het vinden van dat antwoord. Onderstaand hebben een aantal cliënten een impressie gegeven hoe zij de begeleiding hebben ervaren. Ik heb respect voor hun kracht om op onderzoek uit te gaan naar hun eigen antwoorden en ben hen zeer erkentelijk dat ik deze ervaringen mag delen.

Het is moeilijk om in woorden te omschrijven wat ik heb geleerd en ervaren tijdens jouw sessies. Voor mij is de combinatie van voelen en ervaren in je lijf in combinatie met aansluitende theorie heel fijn. Het is geen standaard aanpak, je kijkt echt naar de persoon. Cranio sacraal heeft een hele nieuwe wereld voor mij geopend. Je bestaat uit zoveel lagen dat het voor mij heel fijn en veilig is om dit samen met jou te onderzoeken.

Jouw echtheid, kennis en eigen ervaring die ik ervaar maakt dat het voor mij een fijne plek om te komen en verder te ontdekken.

Vrouw, 27 jaar

Inez is a really kind and professional coach, I felt immediately comfortable with her. She has a creative approach in her way of coaching with insightful exercises. She is a good listener and gave me great tools to help me in my personal growth. Big plus: I was really grateful to find a coach that could speak english with me!

Vrouw, 27 jaar

Alweer enige tijd geleden kwam ik bij Inez terecht, mijn intentie destijds was vooral een “quick fix”. Ik had een aantal klachten die ik niet meer kon negeren en waar ik, het liefst zo snel mogelijk, vanaf wilde. Gaandeweg bleek echter dat er onder die klachten waar ik mee kwam nog meer verborgen lag. Door de lichaamsgerichte aanpak die ze hanteert, legt Inez haar vinger letterlijk en figuurlijk op de zere plek. Dit doet ze heel zorgvuldig en oprecht. Haar blik is vriendelijk, aandachtig en zonder oordeel. Inez heeft mij in de afgelopen periode geleerd en aangemoedigd om meer vanuit mijn lijf te voelen in plaats van alleen maar vanuit het hoofd te denken. Geleidelijk is het traject veranderd in een ‘langzame ontdekkingstocht’ waarin Inez mij met kennis, geduld en humor begeleidt.

Vrouw, 36 jaar

Ik ben nu een aantal maanden 1 a 2 keer per maand bij je geweest. Hiervoor heb ik al een aantal therapeuten gehad. Bij jou heb ik voor het eerst echt het gevoel dat ik open sta voor de therapie. Je luistert naar me, geeft me de tijd en begrijpt me ook als ik mijzelf niet eens begrijp. Ik vind het echt heel fijn om met je te praten en je kan mij dingen goed uitleggen en helder maken. Ik ben nog niet klaar maar je hebt me al een eind op weg geholpen, dank daarvoor.

Man, 44 jaar

Veiligheid en humor gecombineerd met professionele deskundigheid is hoe ik de begeleiding van Inez ervaar. Het is of er een diepere laag in mij langzaam wordt afgepeld. Soms kom je met alleen woorden of iets begrijpen niet verder, maar is er meer nodig en dat ervaar ik in de behandelingen en begeleiding van Inez. Ik leer minder na te denken, maar meer te voelen en ervaren, dit maakt dat ik dingen zeg en leer waarvan ik niet wist dat het zo was, maar heel waar zijn. Klinkt vaag, maar het gaat erom dat ik veel meer bij mijn gevoel kom en daardoor mezelf beter begrijp. Inez legt me geen woorden in de mond, ze vraagt en laat me voelen en ervaren welke blokkades er bij mij zitten. Hierdoor kom ik achter diepere emoties en gevoelens en kan ik beter begrijpen waarom ik reageer en doe zoals ik doe (deed). Ik begrijp mezelf beter. Niets gebeurt wat ik niet wil, het gaat op mijn eigen tempo. Het is een helend proces, heel waardevol. Ik raad het echt aan voor als je emotioneel vastzit en het je met alleen je verstand niet lukt om te veranderen, maar je dit wel wil.

Vrouw, 45 jaar

‘Na mijn ongeval ben ik voor herstel bij een fysiotherapeut en een psycholoog geweest. Helaas droeg dit niet helemaal bij aan mijn volledige herstel. Bij Inez heb ik door Cranio Sacraal therapie verbinding kunnen vinden in de lichamelijke klachten zowel als de mentale.’ ‘Wat ik prettig vind tijdens de sessies met Inez is dat ze op zoek gaat naar wat ik in het hier en nu nodig heb. Ze neemt de tijd voor me. Ik voel me altijd welkom. Haar manier van werken is totaal afgestemd op mijn hulp behoefte.’ ‘Bij Inez kan ik gebruik maken van verschillende therapie vormen afhankelijk van wat ik nodig heb. Ze is multidisciplinair en dat past efficiënter in mijn drukke leven en heeft meer effect.’

Vrouw, 35 jaar

Inez is voor mij een fantastische therapeut vanwege de combinatie van stevigheid, nuchterheid en humor met zachtheid en inlevingsvermogen. Via Inez leerde ik Cranio-sacraal therapie kennen; een zachte manier om veel los te maken in het lichaam, zowel fysiek als emotioneel en ook mentaal. Na veel ervaring te hebben opgedaan met lichaamsgerichte therapie, wilde ik op een aantal thema’s echt eens goed doorpakken. Eerder was ik altijd sceptisch over een ‘zachte’ aanpak maar mijn ervaring is, dat het voor mij – in deze fase van mijn leven – vele malen effectiever is om los te komen van bepaalde patronen en emoties. Inez begeleidt mij daarbij op een directe, confronterende, en tegelijkertijd ook liefdevolle en warme manier. Geen zweverigheid, geen gedoe maar echt effect.

Vrouw, 51 jaar

Training Eigen Wijs Lijf 1 (december 2020)

Voorheen was ik gewend om vooral als een ‘wandelend hoofd’ door het leven te gaan. Mijn gedachten begonnen vaak met ik moet, ik vind of ik zal. In het najaar van ‘20 heb ik deelgenomen aan de training EWL met Janneke en Inez als trainers. Deze bijzondere ervaring heeft eraan bijgedragen dat mijn gedachten nu vaker beginnen met ik ben, ik voel en het is. De ervaringsoefeningen, die worden omlijst door theorie en achtergrondinformatie, hebben mij geholpen om vanuit mijn hoofd meer in mijn lijf te kunnen zakken. Dit onder enthousiaste begeleiding van Janneke en Inez. Met merkbaar veel voorbereiding, kennis en ervaring moedigden zij mij aan om te ontvangen, aan te nemen wat er is, zonder dit te moeten veroordelen, veranderen of te bagatelliseren. Dit doen zij met oprechte aandacht, geduld en humor! Mocht er een vervolg komen, dan doe ik zeker weer mee!

Vrouw, 35 jaar

Training Eigen Wijs Lijf 2 (december 2020)

Eigen Wijs Lijf was leerzaam en gaf eye-openers. Leren leunen, elkaars energie voelen, wat intens! Jezelf diep in de ogen kijken in de spiegel, wie ben ik echt? Wat laat ik aan mezelf zien? Mooie associatie-oefeningen waarbij je je eigen wijze vrouw ontmoet, je toestemming krijgt om te steunen op de generaties die letterlijk achter je staan. Wat een mooie ervaring! Elke avond werd afgesloten met een zorgvuldig uitgekozen gedicht en kleine oefeningen voor thuis. Onder de enthousiaste, gedreven, vakkundige en zorgvuldige leiding van Janneke en Inez is deze cursus zeker een aanrader!

Vrouw, 42 jaar

 Je bent van harte welkom om een vraag te stellen of een afspraak te maken. Vul daarvoor het contactformulier in.